Luonnon hoivaa ja läsnäoloa

Tarinani

Läsnäolon voimaa ja lempeää hyvinvointia 

Lapsesta asti olen viihtynyt metsässä kuin kotonani ja tykännyt olla hiljaisuudessa. Joogasin itsekseni ja luin kirjoja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Parikymppisenä äidiksi tultuani lähdin opiskelemaan niin psykologiaa, luontaishoitoja kuin joogaa. Frantsila oli merkittävä opiskelupaikka minulle, samoin Suomen Joogaopisto. 

Joogan opettamisesta tuli ammattini, jota olen 25 vuotta tehnyt. Aloitin aikana, jolloin joogaa pidettiin aika pienen porukan outona juttuna. Satakunnasta muutin Helsingin seudulle, jossa ohjasin kokopäiväisesti joogaa. Pääsin suunnittelemaan kursseja vuonna 2002 aloittelevaan Joogakoulu Shantiin. Aloitin tunnit raskaanaoleville, synnyttäneille, lapsille ja nuorille. Pikkupoikani olivat hyviä oppaita tässä. Yritykset alkoivat kiinnostua joogasta hyvinvoinnin ylläpitäjänä, kuljin ympäriinsä eri yrityksissä ohjaamassa joogaa. 

Elämä kuljetti mutkien kautta läntiselle Uudellemaalle, jossa opiskelin psykiatriseksi sairaanhoitajaksi ja sitä kautta olen voinut auttaa monia etsimään ja löytämään keinoja auttaa itse itseään, esimerkiksi hengittelyn ja itsemyötätunnon avulla. Lapsia syntyi kaksi lisää, pari opasta polulleni. Kouluttauduin myös ekspressiivisen taideterapian ohjaajaksi ja lyhytterapeutiksi. 

50 vuotta täytettyäni tuntuu, että oppimani asiat täydentävät toisiaan. Suomen luonnosta voin ammentaa hyvinvointia ja rauhaa, jotta voin olla apuna toisille.